2014. január 2., csütörtök

Köröm nyomdázás

Nagyon-nagyon-nagyon Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!


Ahogy az előző posztban említettem, ma a körömnyomda "készletem" mutatom be nektek, egy manikűrrel.
Igazából nem is tudom, hogy mennyire menjek bele a részletekbe, mennyire ismeritek ezt a köröm díszítési formát. Nagyon sok videó található a Youtube-on, keressetek rá a "nail stamping", és hasonló kifejezésekre, több ezer találatot fog kidobni! :)



 
Viszonylag egyszerűen és gyorsan nagyon látványos manikűröket lehet elkészíteni vele.
Régóta követem Ani blogját, aki gyönyörű manikűröket készít nyomdával, természetesen nekem is meghozta hozzá a kedvem! :)
Amint lett ebay, és paypal fiókom, az volt az első dolgom, hogy rendeljek egy nyomdázót. Mivel Ani-tól megvolt a tuti tipp, hogy milyet kell venni, nem volt nehéz dolgom. Választottam egy megbízható eladót, és már landolt is a kosaramban.



A nyomdázáshoz szükségünk van még egy dologra: a minta lemezekre. Mivel már megvolt a paypal fiókom, a Born Pretty Store mellett döntöttem. Világszerte postáznak, és ingyenesen. Van külön menüpontjuk az 1 dolláros termékeknek, én mindig ott nézelődöm. :) Gyakori a leárazás, megéri néha szétnézni, kincseket lehet találni!
Összesen 4 lemezem van, az első kettő viszonylag gyorsan, kb 3 hét alatt megérkezett, a másik kettőre viszont nagyon sokat kellett várni, majdnem 2 hónap volt, mire ideért. De sebaj, a lényeg, hogy megvan, és gyorsan ki is próbáltam.


Ani blogján külön találtok egy cikket, hogy mire érdemes odafigyelni a nyomdázáskor. Én még csak kezdő vagyok, nem akarok okoskodni, ezért ajánlom Őt, minden kérdésre megkaphatod Nála a választ! :)
 
A művelet lényegét megpróbálom érthetően, és röviden leírni:
ha van már egy lemezed, az első lépés, hogy levedd róla a fóliát. Becsapósak, egyáltalán nem látszik némelyiken, hogy van, de higgyétek el, mindig van rajta! Kiválasztod a Neked legjobban tetsző mintát, valamint kiválasztod a körömlakkokat, amelyekkel dolgozni szeretnél. Én alapnak mindig egy jó minőségű, 1 rétegben fedő lakkot választok, mert ha elrontom a mintázást, akkor le kell mosni, és újrakezdeni, és lusta vagyok én annyiszor kenegetni a körmöm. :D
 
A másik fontos dolog: a minta színének is jól fedő lakknak kell lennie. Az a lényeg, hogy a körömlakk "beleragadjon" a nyomda barázdáiba. Na szóval, rákened a mintára a körömlakkot, és a lehúzó segítségével (kicsit meg kell dönteni, és erősen rányomni) lehúzod a fölösleget. Voálá, ott marad a körömlakk a karcolatban. Ezután nagyon kell sietni, mert pillanatok alatt megszárad a lakk, és kezdheted újra. Szóval itt jön a képbe a fent mutatott nyomdázó fehér vége, ami egy nagyon puha, gumi szerű anyag. Szimplán rászorítod a mintára, a minta pedig így átmászik a nyomdázóra.
Az utolsó lépés, hogy a nyomdázót odailleszd a körmödhöz, és egy kicsit gördítő mozdulattal (hisz nem sík egyenes a körmünk) szó szeint rányomdázd a körmödre a mintát. Mint az oviban. Már akkor megtanultuk, nem nehéz most sem! :)
 
Befejező lépésként perszer érdemes fedőlakkot használni, hogy minél tovább gyönyörködhess a művedben. :)
 
A manikűrömhöz az egyik új lemezről kiválasztottam egy szép virág mintásat. Alapnak a Bys matt fekete lakkját használtam, mert már 1 rétegben szuperül fed, és gyorsan szárad. A minta színének egy Crystal Nail erős rózsaszín lakkot választottam, elvégre virágokról van szó. Hát, nem jött össze, a körmömön már lila lett, de nem bánkódtam, így is nagyon tetszett. A CN egy nagyon sűrű lakk, pont megfelel a nyomdázásra. Itt említeném meg, hogy megvettem az Essence külön nyomdázásra tervezett fekete lakkját, hogy haj' de milyen könnyű lesz vele dolgozni. Hát nem. Olyan szinten gyorsan szárad az a lakk, hogy egyszerűen nem tudok olyan gyors lenni, hogy használható mintát készítsek vele. Kitérő vége. :)
A minta és virágok random módra kerültek a körmökre. Jött egy réteg Rimmel Nail Rescue (én fedőlakknak is használom, olyan szép fénye van), és kész is. :D
 
 
 

A virágok közepébe nagyon apró arany pöttyöket tettem, az új China Glaze arany lakkommal, szerintem nagyon szépen feldobta. A tartóssága meglepően jó volt, kb 5 nap után mostam le, nálam ez nagy szó!
 
A képek kattintásra megnőnek, nekem most valamiért nem engedi, hogy változtassam a méretét.
 
Nagyon örülök, hogy "beruháztam" a készletre, mert nagyon szép manikűröket lehet vele készíteni, és végtelen a lehetőségek tárháza. Azért tettem idéző jelbe a beruháztam szót, mert nagyon olcsó minden, a nyomdázó szett kb 2,5 dollárért megtalálható az ebay-en, a lemezeknek pedig 1-2 dollár az áruk.
 
 
Na, esetleg meghoztam valaki kedvét egy kis nyomdázáshoz? :)
Ha valami nem volt érthető, nyugodtan jelezzétek kommentben!
 
Csak kérdezd Petrát! ;)
 
 

3 megjegyzés:

  1. Nekem tegnap jött meg ez a nyomdázóm, de nem tapad rá a körömlakk, pedig nyomdázólakkot használtam. Neked nem volt ilyen problémád ezzel a nyomdázóval?
    Amúgy örülök, hogy írtad :) mert most próbálkoztam vele életemben először, de sikertelenül sajnos :/
    Orsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Orsi!
      Az Essence fekete nyomdázólakkjával én is így jártam, nem akart megtapadni a párnán. Talán túl gyorsan szárad a nyomdázáshoz, próbáld meg olyan lakkal, ami folyékonyabb, de jól fedő lakk.
      A másik hiba az lehet, hogy nem távolítottad el a fóliát a lemezről. Mert az minden esetben van rajta, még ha elsőre nem is látszik. :)
      Sok buktatója van a nyomdázásnak, de ne add fel, ha belejön az ember, akkor már megy, mint a karikacsapás. :)

      Törlés
    2. Köszi a tippet, bár az essence lakkról jókat olvastam, de megpróbálom mással :)
      A fólia nincs rajta, még meg is vizsgáltam közelebbről, hogy mennyire mélyek a mélyedések :D

      Igyekszem, köszi a válaszod! :)

      Törlés