2013. december 12., csütörtök

Bécsi kirándulás

Sziasztok!


Igaz, tegnapra ígértem, de ma jövök a képes beszámolóval a Bécsi hétvégéről.

Az egész úgy indult, hogy szeptemberben találkoztam a barátnőimmel, és valamelyikőnk felvetette, hogy karácsony, szilveszter, aztán valahogy azt is, hogy milyen szép a Bécsi karácsonyi vásár, és de jó is lenne egyszer elmenni. 
A következő pillanatban pedig már terveztük az utat, mert Edit barátnőm benyögte, hogy az ő bátya ott él évek óta, és valószínűleg ott tudnánk nála aludni. :D 

Pénteken melóból indultam Pestre, ahol már várt Krisztyó barátnőm. Kávéztunk egyet, aztán csatlakozott a másik barátnőm, akinél aludtam. Ő az Árkádtól 5 percre lakik, ezért tervezgettem az előző hetekben már ennyire ezt a napot....
Végre én is meglátogathattam a Nailland-et. :D 
A 40 db-ból álló listát aznap délelőtt lerövidítettem 10-re, gondolván arra, hogy lehet, hogy nem lesz mindenből. Mikor odaértünk kisebb sokkot kaptam. Nem találtam a listát! De pár perc múlva szerencsére elkezdtek derengeni, mik is szerepeltek a listámon. Egyenlőre nem árulom el, mik kúsztak bele a kis szatyorkámba, de nyugi, nem kell sokat várni rá. :)

Szombat kora reggel tehát elindultunk Bécs felé.
Hárman mentünk, Railjet jegyekkel, helyjegy nélkül. Aki gondolkodik az utazáson, annak most javaslom, hogy inkább vegye meg az 1000 Ft-os helyjegyet, mert anélkül nagyon nehezen fog találni helyet.Ha talál egyáltalán. Nem helyjegy köteles, mi meg nem gondoltuk, hogy az emberek 98%-a viszont venni fog. 
Nekünk szerencsénk volt, de a visszafelé úton nagyon sokan ülltek/álltak kint a folyosón, meg ahol volt kb 10 cm hely...

Az első állomásunk a Természettudományi Múzeum volt. Mielőtt bementünk volna, szétnéztünk a karácsonyi vásárban, mert természetesen ott is volt egy. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ahány túrista-látványosság, ahány központi tér, ott mindenhol volt karácsonyi vásár. Úgyhogy én megszámolni sem tudnám, mennyiben jártunk. :)



A múzeum már az első percben elbűvölt minket . A karácsonyi díszítés, az épület magasztossága, lenyűgöző az egész. Két emeleten, evolúciós sorrendben mehetünk végig a kiállításon. Nagyon ötletes, és nagyon átlátható volt.  

Ők még csak a moszatkák, és korallok
A Milói Vénusz. Nagyon pici, mindössze 11 cm!!
Dínó csontváz

Sajnos nem volt túl sok időnk a múzeumra, nem tudtuk az egészet bejárni. Egy egész napot el lehetne ott tölteni! Nagyon sok modern technikai kütyü áll rendelkezésre az emberek szórakoztatására, a dínók közt az egyik még mozgott, és hangokat is adott ki. :) De az előember/ősember szekcióban lehetőség volt a saját arcunkat átalakítani valamelyik ősember képére, megmutatom, én milyen csodásan festenék, ha egy pár ezer évvel ezelőtt születtem volna: 

:D :D :D
A múzeumból átmentünk a Mariahilfer-Straße-ra egy kicsit szétnézni, és keresni egy helyet, ahová beülhetünk egy jó kis kávéra. Hát, a főutcán nem találtunk egy helyet sem, ahová befértünk volna, hihetetlen tömeg volt mindehol.

Karácsonyi díszek mindenhol
 Aztán egy félreeső kis utcában sikerünk volt, és jöhetett a kötelező Sacher-torta. :)


Metróztunk, és villamosoztunk, (a vonatjeggyel minden közlekedési eszközre korlátlanul felszállhattunk), elmentünk a Stephansdom-hoz.
Tettünk még egy pár kört (Opera, Prater, Hofburg...), aztán elindultunk a Rathaus környékére, a nagy karácsonyi vásárba. 


Itt is hatalmas tömeg, rengeteg turista, főleg magyarok. :) Megittunk egy forralt bort, és eltettük emlékbe a bögrénket. Megnéztük még a többi portékát, merőben más volt egyébként, mint az itthoniak. Vettünk a szeretteinknek apróságokat, én például feladtam anyukámnak egy nagyon csilli-villi karácsonyi vásáros-Bécses képeslapot, mert erre is volt lehetőség:


Ezután nagyon fáradtan már, de "haza" metróztunk ,villamosoztunk, és buszoztunk. Senkinek nem volt gondja az alvással. :)

Másnap  korán keltünk, az első uticélunk a Hundertwasserhaus volt. Nagyon-nagyon érdekes épület, telis tele színekkel mind kívülről, mind belülről. Még a lépcsőkön is kis foltok, és mozaikok vannak beépítve. És állítólag nincs az épületben egy merőleges vagy párhuzamos vonal.

Itt sem tudunk sajnos sokat időzni, indultunk a fő célunkhoz, Schönbrunn-ba.


Megérkeztünk, beálltunk a kígyózó sorba, aztán jött a hidegvíz: nem tudnak adni csak 4 órára belépőt adni. Volt ez 11 órakor. A hazafelé induló vonathoz 5-kor kellett indulnunk, így nagyon csalódottan, de tudomásul vettük, hogy nem tudunk bemenni.

Én voltam már egyébként egyszer Bécsben, kb 5 éve, és akkor a 20 termes túrán mentünk végig. Tényleg annyira át tud szellemülni az ember, imádom Sisi-t, és minden történetet, ami róla szól, sajnálom, hogy a másik két lány ebben most nem részesülhetett. :(

Úgy döntöttünk, a belépő árából jól beforraltborozunk. :) Én egy Sisi puncsot ittam, nagyon-nagyon fincsi volt. Ezután átmentünk a kertbe, oda szerencsére belépő nélkül is bármikor be lehet menni.
Csináltunk kb 6 ezer fényképet, és elindultunk a Gloriette felé.

Kilátás a Gloriette-ről
Mivel még volt egy kis időnk, a Hofburg felé vettük az irányt, hisz azt szombaton csak sötétben láttuk. Ott is készült egy pár kép, és indultunk "haza" a cuccunkért. Rövid pihenő után indultunk a vasútállomásra. 

Az egész hétvégén egyébként soha sehol nem kérték a jegyünket, és soha semmire nem vártunk 5 percnél többet. Nagyon tiszta az egész város, nincs szemét az utcán, se graffiti a vonatokon/falakon, a metró állomások is patyolat tiszták. Az emberek minden esetben elnézést kérnek, ha neked mennek, és mosolyognak az árusok. Mindez borzasztóan tetszett, őszintén szólva nem nagyon volt kedvem hazajönni. :)

Borzasztóan elfáradtam, mire hazaértünk, de minden percét élveztem a hétvégének. Remélem, nemsokára újra kilátogatunk! 

Ma este, vagy holnap pedig megmutatom, mit vásároltam itthon, és kint. Csak egy pár termékről van szó, de beauty blog ez, vagy mi a csuda, ebben a posztban pedig nem volt erről szó.

Remélem senkit nem untattam ezzel a hosszú beszámolóval, de igazából erről napokig lehetne beszélni, nem tudtam rövidebbre fogni. :)


Kívánom, hogy Ti is jussatok el Bécsbe, ha eddig még nem történt meg, mert csodaszép, rengeteg látnivalóval!


1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó képek lettek, még karácsony előtt én is tervezek egy bécsi utat! :)

    Nyereményjáték van nálam, ha gondolod nézz be:
    www.stylelounge.me/karacsonyi-nyeremenyjatek

    VálaszTörlés